İple yüz germe özel olarak üretilen ameliyat ipleri ile yapılan bir cilt gençleştirme yöntemidir. Örümcek ağı estetiği, thread lift, silüet lift veya V-lift olarak da bilinir. Asıl amaç yüz ovalinin yeniden oluşturulmasıdır. Özellikle elastin kaybına bağlı olarak ciltte sarkmaları olan hastalarda tercih edilir. Ciltteki sarkma derecesi hafif, orta, şiddetli ve çok şiddetli olmak üzere 4’e ayrılır. Kabaca şiddetli ve çok şiddetli sarkmaları olanlarda daha çok cerrahi yöntemler tercih edilirken, hafif-orta sarkması olanlarda iple yüz germe ile yüz güldürücü sonuçlar alınır. Ancak iyileşme sürecine ihtiyaç olması ve komplikasyon riskinin daha yüksek olması nedeniyle cerrahi istemeyen şiddetli ve çok şiddetli sarkmalarda da iple yüz germe yapılabilir. Ancak beklenti cerrahi kadar yüksek olmamalıdır.

İple Yüz Germe hangi amaçlarla uygulanır?

  • Çene kontür bozukluğunu düzeltmede,
  • Yanak sarkmaları ve kırışıklığını azaltmada,
  • Ağız köşesi sarkmalarında,
  • Kaş düşüklüğünü gidermede 
  • Kol, bacak, karın, meme ve kalça germede  etkili bir yöntemdir.

İple Yüz Germe uygulamalarında kullanılan malzemeler nelerdir?

İple Yüz Germe uygulamalarında kullanılan malzemeler nelerdir?

İple yüz germe uygulamalarında ameliyatlarda da kullanılan çeşitli PDO (polydioxanone) veya PGA (polyglycolic acid) ipler kullanılır. Bu ipler herhangi alerjik bir reaksiyona yol açmayan, insan dokusu ile uyumlu ve antimikrobik özellikli iplerdir. Bu ipler, üzerinde dokunun yukarı asılmasını sağlayan koni veya balık kılçığı benzeri çıkıntılara sahiptir. Aynı zamanda yeni kollajen sentezini de tetiklerler. Uygulamadan bir süre sonra ise cilt tarafından emilirler.

İple Yüz Germe nasıl gerçekleştirilir?

İşlemden yaklaşık 30 dakika önce topikal anestezikler ile uygulama bölgesi uyuşturulur. Çene hattı bozulan, belirgin yanak katlantıları olan veya kaş düşüklüğü olan hastanın uygun görülen noktalarına kanül yardımı ile ipler yerleştirilir. Kanül, ucu künt iğnedir, işlemin güvenli bir şekilde yapılmasına olanak sağlar. İpler, uygun bölgelere yerleştirildikten sonra sırasıyla kanüller içinden itilir ve konumlandırılır. Ciltte germe etkisi akut olarak gözlenir. Kollajen sentezinin de tetiklenmesi ile 2 ay içerisinde etki belirginleşir. Böylece kırışıklıklarda da azalma sağlanır. İşlem uygulama bölgesinin genişliğine bağlı olarak 15-45 dk sürer.

İple Yüz Germe kaç seans uygulanmalıdır?

İple yüz germe tek seans uygulanır. Kişinin sarkma derecesine ve germe istediğimiz bölgeye göre ip çeşidi ve sayısı değişkenlik gösterir.

İple Yüz Germe etkinliği ne kadar sürer?

İple yüz germenin etkisi 1-2 yıl arasında değişmekle birlikte her yıl kontrol edilerek daha az sayıda iplikle idame sağlanmalıdır.

İple Yüz Germe sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Uygulama sonrası morluk ve ödem gelişimi olursa buz uygulaması ve morluk giderici kremler önerilir

Uygulama sonrası1 hafta ödemi artırma riskinden dolayı sıcak duş, hamam ve saunadan kaçınılması önerilir.

İple Yüz Germenin Avantajları Nelerdir?

  • Kısa sürede uygulanır.
  • Konforlu ve zararsızdır.
  • Kollajen üretimini tetikler.
  • İnce kırışıklıkları giderir.
  • Kolay ve güvenlidir.
  • Lokal anestezi altında uygulanır.
  • Gerektiğinde uygulama tekrarlanabilir.
  • Tedavi sonrasında hemen makyaj uygulaması mümkündür.